HİKAYEMİZ
1996 yılında aile büyüğümüz Sırrı Tekin ile birlikte sektöre giriş yapan şirketimiz ilk üretim fabrikasını İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde kurmuştur. 2000 yılında ise mevcut tesisimize ilave olarak İzmir Torbalı ilçesinde ikinci tesisimiz faaliyete geçmiştir. Günümüzde Niftepe marka adı ile üretimine devam eden firmamız Artukoğlu firmasının en önde gelen şirketidir . Üretimin %70 ini ulusal zeytin firmalarına verirken, özel üretimlerini Niftepe Zeytinyağı adı altında çok sayıda ürün çeşidi satışa sunan marka, Kemalpaşa'nın ve Torbalı'nın ülke çapında zeytin sektörüne verdiği hizmeti en üst seviyeye ulaştırmayı ve tüketicinin damak zevkine en iyi şekilde hitap etmeyi amaç edinmiştir.
Ürün ve hizmet kalitesinden ödün vermeden, hijyenik şartlarda en gelişmiş teknoloji ve kaynaklarını etkin kullanarak ürünlerini ve markasını Türkiye pazarında aranır konuma getiren Niftepe Zeytinyağları, müşterilerine iyi hizmet vermek amacıyla vizyonunu daima geniş tutmaktadır.
Hizmet verdiğimiz müşterilerimizin memnuniyetini esas alan kalite anlayışıyla, onların istek ve ihtiyaçlarını zamanında karşılamak, yasal mevzuat standartlarına uygun üretim yaparak, en iyi kalitede üretim yapmak temel ilkemizdir.
HİZMETLERİMİZ
Firmamız Siz değerli müşterilerin topladığı zeytinleri işlemlere tabi tutarak sıkma işlemi gerçekleştirerek sizlere zeytinyağı hazırlamaktadır. Kendi bahçenizde yetiştirdiğiniz zeytinlerden işleme tabi tutarak zeytinyağı oluşmasını ister misiniz? İşletmemiz Sizlere bu kolaylığı sağlamaktadır.
İşletmemize getirdiğiniz zeytinler önce yapraklar, kabuklar ayıklanır daha sonra dezenfekte işlemine tabi tutularak sıkma işlemi için hazırlanır. Paslanmaz çelikten oluşan silindirler tarafından ezilme işlemine tabi tutulur ve hamur haline getirilir, yoğrulma işlemine tabi tutulur.
Zeytin Hamur 20 ila 40 dakika yoğurulur. İşlem daha uzun sürerse daha az yağ çıkar ve zeytin hamurundan başka tatların yağa karışması riski doğar. Modern sistemlerde, oksitlenmeyi önleyici zararsız bir gazla dolu tanklar kullanılır.
Bu sıcaklıkta sıkma işlemine "cold pressed-soğuk sıkma" denir. Yoğurma işleminden sonra, hamur santrifüj makinesine konur. Yağ, şişelenip nakledilmesinden önce bozulmaması için, paslanmaz çelik tanklarda yaklaşık 18 derecede saklanır.